Supa de conopida cu crutoane

Intr-un vas se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana isi schimba culoarea. Se toarna apa si buchetelele de conopida si se lasa sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 conopida potrivita
  • 40 gr unt
  • 1 pahar lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • sare
  • 1
  • 5 l apa

Mod de preparare

Intr-un vas se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana isi schimba culoarea. Se toarna apa si buchetelele de conopida si se lasa sa fiarba. Dupa ce s-au fiert, se scot si se pun o parte pe o farfurie, iar cealalata parte se trece printr-o sita. Conopida pasata se pune in zeama in care a fiert si se amesteca, se adauga laptele si cele doua galbenusuri. Se mai lasa la fiert aproximativ 3 minute la foc mic.


Se serveste cu crutoane de paine prajita.

Alte retete culinare:

Ciorba de pui cu smantana

Supa de galuste

Ciorba de conopida

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc