Supa de conopida cu sofran este o reteta de supa crema a celebrului Gordon Ramsay. Este o supa crema, dar cu toate acestea vom regasi bucati de conopida aromate inauntru.
Pune laptele si fondul intr-o cratita si adauga o priza de sofran si un praf de sare. Da in clocot, adauga conopida si sa lasa sa fiarba incet, timp de 5-8 minute pana ce conopida se inmoaie putin.
Scoate cu o spumiera un sfert din buchetelele de conopida si pune-le deoparte intr-un bol. Restul buchetelor de conopida pune-le intr-un blender impreuna cu lichidul in care au fiert (pana la jumatatea vasului). Mixeaza pana obtii un piure fin.
Pune piureul intr-o cratita si adauga lichidul ramas, ca sa obtii o supa deasa. Pune si restul de sofran si pune din la foc mediu si condimenteaza cu sare si piper. Daca ti se pare prea groasa poti sa mai adaugi lichid.
Topeste untul intr-o tigaie, pune conopida pastrata si las-o sa se prajeasca, pana se rumeneste. Adauga jumatate din cantitatea de patrunjel tocat si prajeste pana devine crocant.
Pune buchetelele de conopida prajite impreuna cu patrunjelul in 4 boluri de supa, apoi toarna supa.
Serveste supa de conopida cu sofran imediat, calda, stropita cu ulei de masline si decorata cu frunze de patrunjel.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii