Supa de dovlecei

Se curata zarzavatul de supa si se aseaza intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa. Dovleceii se rad, se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc. dovlecel
  • 1 buc. morcov
  • 1/2 buc. pastirnac
  • 1 buc. ceapa
  • o lingura untdelemn
  • 1 cescuta orez
  • 1/2 lingura faina
  • 2 l apa
  • 150 gr. smintina
  • sare

Mod de preparare

Se curata zarzavatul de supa si se aseaza intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa. Dovleceii se rad, se taie felii nu prea subtiri ca sa nu se sfarime, se pun in supa care clocoteste, o data cu orezul, si se lasa la un foc mic 15-20 min. Se pune untdelemnul intr-o tigaie, se adauga faina, se amasteca bine, se adauga citeva linguri de supa, apoi se rastoarna in supa, care se mai lasa sa fiarba 10-15 min.
Cind supa este gata, se adauga smintina si se serveste la masa cu saleuri de cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc