Supa de fasole uscata

Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de cu seara in apa calduta

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. fasole uscata
  • 2 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. ardei gras
  • o lingura untdelemn
  • 2-3 buc. rosii
  • 2 - 2 1/2 l apa
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de cu seara in apa calduta sa se inmoaie. A doua zi se varsa apa si se aseaza la foc cu apa rece. Dupa citeva clocote, se varsa apa si se pune din nou la foc cu apa fierbinte neaparat. Dupa ce fasolea a dat in citeva clocote, se introduce ceapa, morcovul si ardeiul, care au fost curatate, spalate si tocate marunt, si se lasa sa fiarba mai departe la foc potrivit, pina cind boabele de fasole s-au inmuiat complet. Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de simburi, se taie in feliute mici si se adauga in supa o data cu untdelemnul si sarea. Se mai lasa sa fiarba 5-10 min. la foc slab, caci fasolea se prinde repede pe fund.
Se serveste supa presarata pe deasupra cu patrunjel si marar, tocate marunt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori