Supa de fasole uscata cu smantana

Fasolea boabe se pune sa se inmoaie in ajun. A doua zi, se pune la fiert cu ciolanul si cu zarzavaturile taiate in patru in atata apa cat sa le acope

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g fasole pestrita
  • 1 ciolan afumat
  • 1 morcov – 1 patrunjel
  • 1 lingura grasime
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ceapa taiata marunt
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper boabe
  • 100 ml smantana
  • otet
  • taietei de casa

Mod de preparare

Fasolea boabe se pune sa se inmoaie in ajun. A doua zi, se pune la fiert cu ciolanul si cu zarzavaturile taiate in patru in atata apa cat sa le acopere. Cand carnea se desprinde de pe os, se scoate ciolanul, se dezoseaza si se taie bucati mici. Din faina, grasime si ceapa se prepara un rantas, se presara boia, se stinge cu putina apa rece si se toarna in supa. Se adauga bucatelele de carne afumata si se lasa sa mai dea un clocot. Daca sarea din ciolan nu este suficienta, se mai adauga dupa gust. Se incheie potrivind gustul cu otet si adaugand smantana
Alte retete recomandate

Ciorba radauteana

Ciorba de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci