Supa de gulii cu galuste de faina

Intr-o oala de Inox, se infierbinta uleiul. Se adauga guliile taiate felioare si se calesc 1-2 minute apoi se adauga supa (sau apa, sau supa si apa).

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4-6 portii)
  • 3 gulii mijlocii
  • curatate de coaja si de partea lemnoasa
  • taiate betisoare
  • putin marar si patrunjel tocat marunt
  • 4 oua
  • putina sare
  • faina cit cuprinde pentru galuste (potrivit de moale
  • din care se va lua cu furculita si se vor pune in supa fierbind)
  • 3 litri lichid (supa de pui sau apa)
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Intr-o oala de Inox, se infierbinta uleiul. Se adauga guliile taiate felioare si se calesc 1-2 minute apoi se adauga supa (sau apa, sau supa si apa). Se acopera si se lasa sa fiarba.

Intre timp se prepara galustele.

Intr-o cana mai mare se spart ouale, se pune putina sare si faina necesara pentru niste galuste potrivit de tari/moi. Se amesteca bine cu furculita, ca aluatul sa fie omogen.

Cind supa fierbe, se adauga galustele cite una, luate cu furculita din aluat. Se lasa sa fiarba pina galustele plutesc la suprafata.

Se ia de pe foc si se adauga marar si patrunjel tocat marunt. Se potriveste de sare si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc