Supa de gulii cu galuste de ficat

Curatam guliile, le taiem in patru apoi le punem la fiert in apa calda impreuna cu morcovii si telina taiate felii groase. O data cu supa se pune la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 gulii
  • 1 telina
  • 1 ou crud
  • 3 linguri de faina
  • 3 legaturi de patrunjel verde
  • 1 crenguta de cimbru
  • 3 fire de usturoi
  • 2 morcovi
  • 4-5 ficatei de pasare
  • sare

Mod de preparare

Curatam guliile, le taiem in patru apoi le punem la fiert in apa calda impreuna cu morcovii si telina taiate felii groase.

O data cu supa se pune la fiert un buchet format din patrunjel verde, o crenguta de cimbru si citeva fire de usturoi.

Cand legumele au fiert, se scoate buchetul si se arunca. Supa se strecoara, legumele se trec prin sita si se pune

piureul obtinut isa tiarba la foc mic. Cand supa da in clocot, se pun galustele de ficat.

Ficateii de pasare se dau in clocot, se scurg si se trec prin masina de tocat.

Se amesteca intr-o farfurie adinca cu un galbenus crud; putina verdeata tocata si doua linguri de faina. Amestecul se freaca incet cu o lingurita de unt, se sareaza si se omogenizeaza.

Din el se fac galuste mici, care se iau cu lingurita si se pun in supa calda. Acoperim oala, micsoram focul si se fierbe supa inca 20 de minute.
Alte retete

Salata de gulii

Supa de spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc