Supa de hasmatuchi

Hasmatuchi creste la marginea padurilor la inceputul primaverii. Se foloseste pentru a da mincarii gust si aroma placuta, dar si ca leguma de baza pen

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 kg hasmatuchi
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 1 litru de supa de zarzavat
  • 1 pahar de smintina
  • sare

Mod de preparare

Hasmatuchi creste la marginea padurilor la inceputul primaverii.

Se foloseste pentru a da mincarii gust si aroma placuta, dar si ca leguma de baza pentru supa.

Alegem planta fir cu fir, o spalam in multa apa rece, se taie marunt ca patrunjelul verde si se pune intr-o tigaie cu doua linguri de unt.

Se inmoaie la foc mic, se adauga faina, se omogenizeaza si se amesteca mereu, ca sa nu se prinda si sa nu se coloreze faina.

Se stinge cu putina apa apoi o lasam sa fiarba citeva minute. Se rastoarna continutul peste 1 litru de supa calda de zarzavat sau de carne, se potriveste de sare si se acopera vasul in care fierbe.

Supa trebuie sa mai fiarba douazeci de minute, apoi se stinge focul, se drege cu smintina si se serveste calda, cu felii de piine prajita alaturi.
Alte retete cu mancaruri

Supa de varza

Supa de salata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Creier pane
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa