Supa de legume cu coltunasi de casa

O supa delicioasa, preparata cu caldura pentru o zi de iarna!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Supa de legume cu coltunasi de casa

Ingrediente

  • 1morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o bucatica mica de telina
  • 1 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 dovlecel
  • 3-4 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • un strop de ulei de masline
  • coltunasii de casa;aluatul;un galbenus de ou
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita amestec de condimente uscate (cimbrisor, oregano, piper, dafin, busuioc,maghiran)
  • 2 linguri de iaurt
  • cca 300 g faina
  • o mana de spanac verde
  • jumatate de ceapa rosie
  • legume deshidratate fara sare
  • amestec de condimente uscate
  • marar verde
  • 200 g piept de pui tocat

Mod de preparare

Preparare coltunasi:

in castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente; amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute.

Intre timp pregatim umplutura. Se opareste spanacul si se scurge de apa, se toaca. Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata. Se calesc bine si cand carnea se albeste, se adauga sarea, condimentele, legumele deshidratatate si spanacul tocat. Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata. Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine, se amesteca iute sa se incorporeze in amestec, apoi presaram si mararul tocat fin. Lasam sa se raceasca.

Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi, daca avem , daca nu taiem cu gura unui pahar. Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi, se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele.

Daca se taie cu gura unui pahar, se asaza umplutura in mijloc, se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.

Zarzavatul curatat si spalat se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam si rosiile oparite si curatate de pielita si taiate cubulete, lasam sa dea in cateva clocote si apoi se adauga legumele deshidratate, un strop de ulei de masline si coltunasii si lasam sa fiarba cca 10 minute, pana ce se ridica coltunasii la suprafata. Se opreste focul se presaram deasupra patrunjelul tocat fin. Se poate acri cu suc de lamaie, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.

Mancare de mazare cu carne de porc
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Cele mai apreciate rețete
Bum Bum Tequila
1
Cocktail-uri

Bum Bum Tequila

Se alege un pahar rezistent ( cu capacitate de 100 ml). Cantitatea de atequila se completeaza cu sprite, se adauga un cub de...

Bum Bum Tequila
Serbet din smochine
2
Dulceata

Serbet din smochine

Fructul toamnei preparat pentru deserturi delicioase!

Serbet din smochine
Desert chec cu lamaie si mac
3
Prajituri

Desert chec cu lamaie si mac

Iata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...

Desert chec cu lamaie si mac
Dulceata de mandarine
4
Dulceata

Dulceata de mandarine

Se curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...

Dulceata de mandarine
Crap la cuptor
5
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

Aceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...

Crap la cuptor
Parteneri
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
ReteteCulinare.RO

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate