Supe de legume

Reteta Supa de legume cu coltunasi de casa

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 45m 
ani67 postat de
Postat pe: 06-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
O supa delicioasa, preparata cu caldura pentru o zi de iarna!

ingrediente

2 portii

   1morcov
   1 radacina de patrunjel
   1 pastarnac
   o bucatica mica de telina
   1 ardei rosu
   2 catei de usturoi
   1 ceapa mica rosie
   1 dovlecel
   3-4 rosii
   1 legatura patrunjel verde
   un strop de ulei de masline
   coltunasii de casaaluatulun galbenus de ou
   un praf de sare
   1 lingurita de legume deshidratate fara sare
   1 lingurita amestec de condimente uscate (cimbrisor, oregano, piper, dafin, busuioc,maghiran)
   2 linguri de iaurt
   cca 300 g faina
   o mana de spanac verde
   jumatate de ceapa rosie
   legume deshidratate fara sare
   amestec de condimente uscate
   marar verde
   200 g piept de pui tocat

mod de preparare

Preparare coltunasi:
in castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente; amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute.

Intre timp pregatim umplutura. Se opareste spanacul si se scurge de apa, se toaca. Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata. Se calesc bine si cand carnea se albeste, se adauga sarea, condimentele, legumele deshidratatate si spanacul tocat. Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata. Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine, se amesteca iute sa se incorporeze in amestec, apoi presaram si mararul tocat fin. Lasam sa se raceasca.
Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi, daca avem , daca nu taiem cu gura unui pahar. Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi, se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele.

Daca se taie cu gura unui pahar, se asaza umplutura in mijloc, se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.
Zarzavatul curatat si spalat se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam si rosiile oparite si curatate de pielita si taiate cubulete, lasam sa dea in cateva clocote si apoi se adauga legumele deshidratate, un strop de ulei de masline si coltunasii si lasam sa fiarba cca 10 minute, pana ce se ridica coltunasii la suprafata. Se opreste focul se presaram deasupra patrunjelul tocat fin. Se poate acri cu suc de lamaie, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!

Incearca si Supa vegetariana
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu coltunasi de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.