Supa de legume cu coltunasi de casa

O supa delicioasa, preparata cu caldura pentru o zi de iarna!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Supa de legume cu coltunasi de casa

Ingrediente

  • 1morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o bucatica mica de telina
  • 1 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 dovlecel
  • 3-4 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • un strop de ulei de masline
  • coltunasii de casa;aluatul;un galbenus de ou
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita amestec de condimente uscate (cimbrisor, oregano, piper, dafin, busuioc,maghiran)
  • 2 linguri de iaurt
  • cca 300 g faina
  • o mana de spanac verde
  • jumatate de ceapa rosie
  • legume deshidratate fara sare
  • amestec de condimente uscate
  • marar verde
  • 200 g piept de pui tocat

Mod de preparare

Preparare coltunasi:

in castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente; amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute.

Intre timp pregatim umplutura. Se opareste spanacul si se scurge de apa, se toaca. Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata. Se calesc bine si cand carnea se albeste, se adauga sarea, condimentele, legumele deshidratatate si spanacul tocat. Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata. Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine, se amesteca iute sa se incorporeze in amestec, apoi presaram si mararul tocat fin. Lasam sa se raceasca.

Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi, daca avem , daca nu taiem cu gura unui pahar. Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi, se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele.

Daca se taie cu gura unui pahar, se asaza umplutura in mijloc, se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.

Zarzavatul curatat si spalat se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam si rosiile oparite si curatate de pielita si taiate cubulete, lasam sa dea in cateva clocote si apoi se adauga legumele deshidratate, un strop de ulei de masline si coltunasii si lasam sa fiarba cca 10 minute, pana ce se ridica coltunasii la suprafata. Se opreste focul se presaram deasupra patrunjelul tocat fin. Se poate acri cu suc de lamaie, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu spuma caramel
1
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Foi de placinta de casa
2
Aluaturi

Foi de placinta de casa

Placinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...

Foi de placinta de casa
Placinta cu branza dulce stafide si foi
3
Prajituri

Placinta cu branza dulce stafide si foi

Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.

Placinta cu branza dulce stafide si foi
Orez cu prune uscate
4
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Rulouri fragede cu branza
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Parteneri
Bilute de cascaval, cu nuca -  reteta video
Bucataras.RO

Bilute de cascaval, cu nuca - reteta video

Bilute de cascaval, cu nuca - reteta video
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat