Supa de legume cu costita afumata

Se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime. Se adauga apa fierbinte sau, daca se poate, zeama de carne, si se lasa s

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 buc. morcov
  • 1 buc. telina
  • 2 buc. ceapa
  • 2-3 foi varza
  • 2-3 buc. rosii
  • 100-150 gr. mazare
  • sare
  • piper
  • 2 l apa
  • o lingura untdelemn
  • 100-150 gr. costita afumata
  • 2-3 catei usturoi
  • 100 gr. cascaval
  • 40-50 gr. macaroane

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime. Se adauga apa fierbinte sau, daca se poate, zeama de carne, si se lasa sa se fiarba la foc potrivit impreuna cu bucata de costita. Cind totul este bine fiert, se scoate costita si se taie patratele; macaroanele, care au fost fierte separat, se taie in bucatele si se introduc in supa o data cu mazarea si costita. Dupa citeva clocote, se adauga rosiile curatate si taiate felii sau bulionul. Cind supa este fiarta se potriveste gustul cu usturoi pisat si sare.
La masa se serveste cu cascaval ras pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci