Supa de legume cu iaurt si oua de prepelita

Supa plina de vitamine pentru o imunitate puternica!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Supa de legume cu iaurt si oua de prepelita

Ingrediente

  • ulei de masline
  • piper cu aroma de lamaie
  • 1 dovlecel
  • 1ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cartofi mai mici
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastanac
  • o bucatica de telina
  • o mana de fasole verde
  • o mana de baby spanac
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 3 linguri de rosii cubulete in bulion
  • 4 oua de prepelita
  • o lingura de iaurt
  • sare
  • baghetelele de paine aromata;Cateva fasii subtiri de paine
  • ulei de masline
  • piper cu aroma de lamaie
  • seminte de in
  • chimen

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala, cartofii si dovlecelul se taie cubulete mici, zarzavatul se taie jumatate din cantitate in bastonase mici si subtiri si cealalta jumatate se dau la robot.

Se incinge un pic de ulei de masline si se calesc la foc iute cubuletele ,de cartofi si dovlecel,se adauga si fasolea pastai prefiarta,se adauga si zarzavatul maruntit,un praf de sare ,se acopera cu un capac si se inabuse si la sfarsit adaugam cubuletele de rosii in bulion.

Se da in clocot un ibric de apa in care oparim baby spanacul,apoi il strecuram si il trecem sub jet de apa rece.

Peste legumele calite din tigaie adaugam 500 ml apa rece si lasam sa fiarba acoperit.Cand zeama lasata scade la jumatate ,se adauga si baby spanacanul oparit,se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa 5 minute pe foc.Oprim focul si presaram verdeata tocata fin.Lasam 15 minute sa se racoreasca un pic si dregem cu lingura de iaurt.

Fierbem ouale de prepelita 5 minute apoi le curatam de coaja si le taiem in sferturi.

Taiem dintr-o franzela fasii subtiri de paine,lungi de cca 10 cm si groase de 2 cm care se stropesc cu ulei de masline,se presara piper aromat cu lamaie,seminte de in si chimen , se aseaza pe hartie de copt si se rumenesc la cuptor.

Supa se serveste cu felii de ou de prepelita deasupra si baghetelele aromate si crocante!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Lichior de menta
3
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri