Supa de legume cu iaurt si oua de prepelita

Supa plina de vitamine pentru o imunitate puternica!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Supa de legume cu iaurt si oua de prepelita

Ingrediente

  • ulei de masline
  • piper cu aroma de lamaie
  • 1 dovlecel
  • 1ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cartofi mai mici
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastanac
  • o bucatica de telina
  • o mana de fasole verde
  • o mana de baby spanac
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 3 linguri de rosii cubulete in bulion
  • 4 oua de prepelita
  • o lingura de iaurt
  • sare
  • baghetelele de paine aromata;Cateva fasii subtiri de paine
  • ulei de masline
  • piper cu aroma de lamaie
  • seminte de in
  • chimen

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala, cartofii si dovlecelul se taie cubulete mici, zarzavatul se taie jumatate din cantitate in bastonase mici si subtiri si cealalta jumatate se dau la robot.

Se incinge un pic de ulei de masline si se calesc la foc iute cubuletele ,de cartofi si dovlecel,se adauga si fasolea pastai prefiarta,se adauga si zarzavatul maruntit,un praf de sare ,se acopera cu un capac si se inabuse si la sfarsit adaugam cubuletele de rosii in bulion.

Se da in clocot un ibric de apa in care oparim baby spanacul,apoi il strecuram si il trecem sub jet de apa rece.

Peste legumele calite din tigaie adaugam 500 ml apa rece si lasam sa fiarba acoperit.Cand zeama lasata scade la jumatate ,se adauga si baby spanacanul oparit,se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa 5 minute pe foc.Oprim focul si presaram verdeata tocata fin.Lasam 15 minute sa se racoreasca un pic si dregem cu lingura de iaurt.

Fierbem ouale de prepelita 5 minute apoi le curatam de coaja si le taiem in sferturi.

Taiem dintr-o franzela fasii subtiri de paine,lungi de cca 10 cm si groase de 2 cm care se stropesc cu ulei de masline,se presara piper aromat cu lamaie,seminte de in si chimen , se aseaza pe hartie de copt si se rumenesc la cuptor.

Supa se serveste cu felii de ou de prepelita deasupra si baghetelele aromate si crocante!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Bucataras.RO

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Este un preparat gustos si satios! 

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise