Supa de legume de iarna

Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa fiarba, se adauga o parte di

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 buc. morcov
  • 1 buc. telina
  • 2 buc. pastirnac
  • ceapa
  • patrunjel
  • 2 foi varza
  • 2 buc. praz
  • 2 1/2 l apa
  • sare
  • 200 gr. suc de rosii
  • 1-2 linguri untdelemn
  • piper

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa fiarba, se adauga o parte din sare si se lasa cu un capac deasupra sa clocoteasca mai departe. Cind zarzavatul este foarte bine fiert, se da oala jos de pe foc si se strecoara supa intr-o alta oala sau se scoate zarzavatul cu o spumiera. Se asaza din nou la foc, se adauga untul sau untdelemnul si sucul de rosii, iar cind clocoteste se pune si garnitura care consta in: gris, orez, galuste. Se mai lasa sa fiarba 10-20 min., pina cand garnitura respectiva este fiarta.
Se rastoarna supa in castron si se presara pe deasupra patrunjel verde tocat fin

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci