Supa de linte rosie cu pastrav

Se curata ceapa si usturoiul, se toaca. Se curata cartofii, se taie marunt. Se incinge 1 lingura de unt. Se calesc ceapa, usturoiul si cartofi. Se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cartofi (200 gr.)
  • 2 linguri unt
  • 1 1/4 l. supa de legume
  • 200 gr. linte rosie
  • sucul de la o 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 fir praz
  • cca. 120 gr. file de pastrav afumat
  • marar

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul, se toaca. Se curata cartofii, se taie marunt. Se incinge 1 lingura de unt. Se calesc ceapa, usturoiul si cartofi. Se adauga supa, apoi lintea tinuta inainte 2 ore in apa. Se lasa sa fiarba inabusit cca. 30 minute. Atunci, se scot 1-2 linguri de linte din supa si se pun deoparte. Supa se paseaza si se adauga suc de lamaie, sare si piper. Se pune si lintea pastrata si se fierbe 5 minute. Se curata prazul, se spala bine si se taie rondele. Se incinge 1 lingura de unt si se caleste prazul. Pestele se taie bucati. Se repartizeaza supa in 4 boluri. Se introduce prazul si pestele. Se serveste cu marar tocat fin si presarat peste supa. Nota: Se mai pot fierbe in supa cubulete de morcov, patrunjel, pastarnac si telina: acestea se paseaza impreuna cu cartofii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc