Supa de macris

Se taie ceapa marunt, se pune in untura fierbinte, se adauga macrisul foarte bine spalat si se caleste. Se cerne faina deasupra. Cand se inmoaie macri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g macris
  • 40 g untura
  • 50 g faina
  • O ceapa potrivita
  • 1
  • 5 ml smantana
  • zahar
  • sare
  • 1
  • 5 l supa de oase(sau apa)
  • 1 chifla

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt, se pune in untura fierbinte, se adauga macrisul foarte bine spalat si se caleste.

Se cerne faina deasupra. Cand se inmoaie macrisul, se stinge cu zeama de oase ( sau apa), se adauga sare, zahar (cca. 2 – 3 linguri), se lasa sa fiarba. Cand este gata se trece prin sita si se amesteca cu smantana.

Se poate servi cu crutoane prajite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc