Supa de macris cu frisca si ou

Indepartam coditele frunzelor de macris si le spalam, le punem la fiert si le acoperim, periodic amestecam. Dupa ce au fiert le pisam cu mixerul. Pun

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 polonice pireu de macris
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 pahar smantana
  • 2 dl frisca
  • 2 linguri faina
  • 2 oua fierte

Mod de preparare

Indepartam coditele frunzelor de macris si le spalam, le punem la fiert si le acoperim, periodic amestecam. Dupa ce au fiert le pisam cu mixerul.

Punem deoparte 3 polonice, iar restul punem la congelator.

Oparim pireul presarat cu zahar si sare si il ingrosam cu faina, smantana si frisca si il fierbem pana e gata.

Daca este necesar, condimentam ulterior sau daca este prea gros il diluam cu apa.

Presaram oua fierte taiate marunt deasupra si servim.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Supa de ciuperci

Rulada cu ciuperci

Ciuperci cu maioneza si usturoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc