Supa de macris cu smantana

Supa de macris cu smantana este gustoasa, mai ales preparata foarte devreme primavara. Pentru a prepara supa aveti nevoie de macris, catofi, unt, sare, galbenus si smantana.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 500 g macris
  • 2 cartofi
  • 1 lingura unt
  • sare
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana.

Mod de preparare

Supa de macris cu smantana este gustoasa, mai ales preparata foarte devreme primavara. Pentru a prepara supa se alege si se spala bine macrisul. Se inabusa intr-o cratita cu putin unt pana cand se moaie. Se trece apoi intr-o oala cu apa in care a fiert zarzavat, impreuna cu cartofii curatati si taiati bucati, si sare cat trebuie. Se lasa sa fiarba jumatate de ora. Cand este aproape gata, se adauga cateva frunze de macris spalate, care au fost pastrate de la inceput, si se mai da odata in clocot.


Supa de macris cu smantana se serveste dreasa cu un galbenus si doua linguri de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori