Pentru supa de praz cu cartofi si vin se curata cartofii, se spala, se taie cuburi. Prazul se taie rondele, cu tot cu partea verde. Se amesteca carofii si prazul cu telina.
Pentru supa de praz cu cartofi si vin se curata cartofii, se spala, se taie cuburi. Prazul se taie rondele, cu tot cu partea verde. Se amesteca carofii si prazul cu telina, patrunjelul. Se pun intr-o cratita cu sare si ulei si se calesc sub capac, amestecan din cand in cand sa nu se prinda. Dupa ce se inmoaie legumele se adauga supa si vinul. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba20-30 minute pana cand toate legumele sunt patrunse. Se lasa vasul deoparte, se lasa sa se raceasca putin si apoi se strecoara supa. Se trec legumele prin blender pentru a se obtine un pireu fin. Se suntiaza pireul cu supa in care au fiert legumele si se potriveste gustul cu sare si piper. Se lasa din nou la fiert doua trei clocote. Se serveste calda, garnisita cu marar verde si rondele de praz.
Supa de praz cu cartofi si vin se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii