Pentru supa de praz cu cartofi si vin se curata cartofii, se spala, se taie cuburi. Prazul se taie rondele, cu tot cu partea verde. Se amesteca carofii si prazul cu telina.
Pentru supa de praz cu cartofi si vin se curata cartofii, se spala, se taie cuburi. Prazul se taie rondele, cu tot cu partea verde. Se amesteca carofii si prazul cu telina, patrunjelul. Se pun intr-o cratita cu sare si ulei si se calesc sub capac, amestecan din cand in cand sa nu se prinda. Dupa ce se inmoaie legumele se adauga supa si vinul. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba20-30 minute pana cand toate legumele sunt patrunse. Se lasa vasul deoparte, se lasa sa se raceasca putin si apoi se strecoara supa. Se trec legumele prin blender pentru a se obtine un pireu fin. Se suntiaza pireul cu supa in care au fiert legumele si se potriveste gustul cu sare si piper. Se lasa din nou la fiert doua trei clocote. Se serveste calda, garnisita cu marar verde si rondele de praz.
Supa de praz cu cartofi si vin se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii