Supa de primavara cu galuste

Se spala frunzele. Se curata cartofii si ceapa. Puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat suficient, scurgeti-le de apa si faceti un piure.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 leg. frunze de loboda
  • frunze de leurda
  • 1 leg. frunze de patrunjel
  • 1 leg. frunze de marar
  • 1 leg. urzici
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 150 smantana
  • 1 ou
  • 3- 4 linguri gris
  • 1 lingurita malai
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala frunzele. Se curata cartofii si ceapa.

Puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat suficient, scurgeti-le de apa si faceti un piure.

Puneti la fiert apa in care adaugati sare si piper. Bateti oul, adaugati 1 lingura ulei, grisul si malaiul pana cand obtineti un amestec potrivit de tare.

Luati cu o lingura din amestec si formati galuste pe care fierbeti-le in apa. intoarceti galustele dupa 5 minute si lasati-le in continuare la fiert.

Se opreste focul dupa 10 minute si se acopera vasul. Scoateti galustele din apa si puneti-le in crema de verdeturi.

Crema se obtine din piureul de frunze si legume in care atiadaugat smantana, uleiul si eventual putina apa in care au fiert verdeturile.
Alte retete recomandate:

Supa a la grec

Supa de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc