Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se incalzeste bine). Se ia vasul
Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se incalzeste bine). Se ia vasul de pe foc, se lasa putin la sa se raceasca, dupa care, amestecand usor, se adauga 1,4 l suc de rosii, jumatate lingurita sare si mierea. Peste cateva minute de fierbere se mai adauga o ceapa mica, rosie, taiata marunt si cateva frunze de telina. Se fierbe 5 minute. supa va fi mai consistenta daca adaugam si 60 g de orez bine spalat. In acest caz se fierbe pana cand orezul se inmoaie, timp in care amestecam periodic pentru ca rantasul sa nu se prinda. Daca sucul de rosii e prea dens, se poate atenua cu putina apa.
Alte mancaruri recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii