Supa de rosii cu gheata

Indepartam coditele rosiilor, le oparim si le curatam. Le pisam printr-o sita si dupa ce se racesc putin le punem intr-un vas la frigider. Intre timp

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 rosii coapte
  • Castraveti sau tuchinii mici
  • ½ gramada ardei galben
  • ½ gramada ardei rosu
  • 1 fir telina
  • Sare
  • Piper negru macinat
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • Coriandru macinat
  • Zeama de la ½ lamaie
  • ½ legatura patrunjel

Mod de preparare

Indepartam coditele rosiilor, le oparim si le curatam. Le pisam printr-o sita si dupa ce se racesc putin le punem intr-un vas la frigider.

Intre timp curatam castravetii si ii taiem impreuna cu ardeii rosii si galbeni in cubulete. Rupem frunzele de telina spalate si uscate si le maruntim.

Scoatem rosiile de la frigider. Le presaram cu sare, piper, ulei de masline, usturoi pisat si coriandru macinat.

Condimentam zeama de lamaie picant, putem adauga chiar si un pic de zahar si atata apa rece ca gheata cat sa obtinem o supa de 1-2 l.

Adaugam toate legumele si servim cu frunze de patrunjel.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Salata din piept de pui ciuperci si castraveti murati

Budinca de spanac si sunca

Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc