Supa de rosii cu legume

Morcovii, patrunjelul, telina, pastarnacul, ceapa, cartofii si fasolea se curata, se spala si se taie in jumatate. Se pun apoi la fiert in apa cu sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg rosii bine coapte
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1 mana de fasole verde
  • 2 ardei grasi
  • galuste de gris
  • 2
  • 5 l apa

Mod de preparare

Morcovii, patrunjelul, telina, pastarnacul, ceapa, cartofii si fasolea se curata, se spala si se taie in jumatate. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Intre timp se pun separat la fiert si rosiile. Dupa ce au fiert legumele se scot din apa. Rosiile fierte se trec prin sita iar bulionul gros rezultat de pun in apa in care au fiert legumele. Se fac galuste de gris, se fierb in apa, dupa care se adauga in supa de rosii. Separat, se calesc in unt legumele fierte si se servesc ca si garnitura langa supa de rosii.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Ciorba de salata

Ciorba de urzici

Supa de galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci