Supa de rosii cu orez si ardei este o supa satioasa si ideala mai ales pentru toamna, cand facem trecerea la sezonul rece.
Curatam ceapa de foi si o taiem marunt iar orezul il spalam si il scurgem de apa. Curatam ardeiul capia de cotor si seminte apoi il taiem cubulete si tocam busuiocul.
Intr-o oala calim ceapa si ardeiul capia cca 5 minute si adaugam legumele deshidratate apoi stingem cu apa.
Adaugam rosiile si sucul din conserva apoi pasam tot continutul cu blenderul.
Condimentam cu sare si piper, adaugam orezul si lasam sa fiarba 10 minute. Oprim focul in momentul cand orezul a inceput sa infloreasca.
Supa fiind fierbinte, bobul de orez se va inmuia si dupa ce am luat oala de pe foc, daca fierbem pana se inmoaie bobul de orez, dupa oprirea focului, orezul se va transforma in terci.
In momentul servirii presaram deasupra supei busuiocul tocat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii