Pentru supa de rosii cu orez si verdeata se pun intr-o oala la fiert cepele curatate, rosiile rupte bucati si 1 1/2 litri apa, sare. Cand ceapa este fiarta, se scoate din oala.
Pentru supa de rosii cu orez si verdeata se pun intr-o oala la fiert cepele curatate, rosiile rupte bucati si 1 1/2 litri apa, sare. Cand ceapa este fiarta, se scoate din oala, iar rosiile si zeama se dau prin sita. Se pune zeama din nou la fiert impreuna cu ardeii taiati fidea si cu orezul ales si spalat. Se fierbe pana si inmoaie orezul, se adauga zaharul si verdeata tocata si se lasa sa mai dea un clocot. Pentru a nu le mai strecura, rosiile se pot da crude pe razatoare, ca si ceapa de altfel.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii