Supa de rubarba

Supa de rubarba este o supa rapida. Este o supa delicioasa de fructe, cu siguranta va fi pe placul celor mici.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa de rubarba

Ingrediente

  • 500 g rubarba
  • 500g capsuni
  • 1 lamaie
  • suc de portocala sau suc de mere neindulcit
  • amidon
  • 1 l apa
  • zahar (optional)
  • smantana pt servit (optional)

Mod de preparare

Supa de rubarba si capsuni este "recompensa" potrivita intr-o zi calda de primavara sau poate intr-o zi de vara. Potrivirea dintre capsuni si rubarba este una bine-cunoscuta, cele doua gusturi se completeaza perfect, iar acesta reteta de supa rece de fructe scoate perfect in evidenta acest lucru.

Curatati rubarba si taiati-o in bucati de 2 cm. Puneti-o impreuna cu capsunile spalate si curatate si zaharul daca folositi, intr-o oala, la foc mic, pana isi elimina sucurile naturale si rubarba s-a patruns, aprox 30 de minute.  Adauga apa si sucul de mere (sau portocale) sau doar apa si zeama de la o lamaie (merge bine daca adaugi zahar, altfel s-ar putea sa fie cam acra), las-o sa dea intr-un clocot, dupa care las-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Serveste-o cu o lingura de smantana dulce (nefermentata).

Optional poti sa mai adaugi arome de scortisoara sau anason stelat.


Supa de rubarba si capsuni se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc