Curatam dovleacul si para, indepartam casuta cu seminte, apoi le taiem cuburi de marime aproximativ egala. Curatam ceapa si o tocam grob. O scaldam i
Curatam dovleacul si para, indepartam casuta cu seminte, apoi le taiem cuburi de marime aproximativ egala. Curatam ceapa si o tocam grob. O scaldam in unt topit amestecat cu ulei de susan, pana devine transparenta si usor aurie. Stingem cu supa de pui fierbinte, dupa care adaugam dovleacul, para si patrunjelul. Saram, piperam dupa gust. Lasam la fiert timp de 25-30 minute (controlati dovleacul, trebuie sa fie moale bine). Cu mixerul stick facem un piure fin. Degustam. Adaugam sare si piper daca e nevoie, iar cine doreste poate adauga nucsoara rasa fin. Adaugam gorgonzola, si amestecam la foc mic, pana se topeste. Inainte cu 1-2 minute sa luati supa de pe foc, adaugati smantana. Degustati si condimentati daca e nevoie. Se decoreaza cu frunze de salvie tocata fin sau cu frunze intregi..dupa plac.
Eu am servit-o cu paine prajita, cu o bucatica de gorgonzola, care se topea pe painea fierbinte. Delicios! Pofta buna! Reteta Supa din dovleac Butternut a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii