Supa frantuzeasca de ceapa

Preparare: Ceapa se taie in jumatate si apoi rondele, se caleste in unt. Cand devine sticloasa, se presara faina, se rumeneste 2 – 3 minute Å

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Supa frantuzeasca de ceapa

Ingrediente

  • 3 cepe mijlocii
  • 1 l supa de carne
  • 2 galbenusuri
  • faina
  • unt
  • nucsoara
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Preparare: Ceapa se taie in jumatate si apoi rondele, se caleste in unt. Cand devine sticloasa, se presara faina, se rumeneste 2 – 3 minute si se stinge cu supa de carne. Se adauga sare, piper si se condimenteaza cu nucsoara rasa. Dupa 15 – 20 de minute, se scoate jumatate din ceapa si se paseaza, iar pireul obtinut se amesteca cu galbenusurile de oua. Compozitia se desarta in supa. Se da in clocot.


Se serveste cu cascaval ras deasupra. Supa franzuteasca de ceapa are multe variante. In unele zone i se da gust cu un paharel de coniac, iar in alte parti se serveste cu crutoane prajite frecate cu usturoi si cu cascaval ras deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc