Pentru supa frantuzeasca de ceapa cu baghete cu branza ceapa se taie rondele si se caleste in untul topit impreuna cu usturoiul pisat pentru 15-20 de minute.
Pentru supa frantuzeasca de ceapa cu baghete cu branza ceapa se taie rondele si se caleste in untul topit impreuna cu usturoiul pisat pentru 15-20 de minute. (mai intai se pune usturoiul)
Se prepara un sos din 2 linguri de faina si un pahar de vin, plus sare, piper si cimbru. Se adauga sosul peste ceapa si se amesteca.
Apoi se adauga supa de vita.
Pont: Daca nu avem in casa supa de vita, putem fierbe 2 l de apa cu 4 cuburi baza pt mancaruri cu vita.
Se lasa supa pe foc pana se injumatateste lichidul, astfel incat sa arate ca o supa crema.
Cand e gata, se pune intr-un vas termorezistent. Se taie felii de bagheta frantuzeasca cu grosime de 1 cm si se aseaza sa pluteasca peste supa. Deasupra feliilor se rade branza sau se pun feliute.
Se lasa la cuptor pana cand se rumeneste branza.
Supa frantuzeasca de ceapa se serveste cu paine sau cu crutoane.
Pofta buna!

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii