Intr-o oala cu presiune se pune ceapa, lintea, nautul, rosiile taiate marunt sau razalite, patrunjelul+telina, sarea, piperul, ghimbirul, safranul, un
Intr-o oala cu presiune se pune ceapa, lintea, nautul, rosiile taiate marunt sau razalite, patrunjelul+telina, sarea, piperul, ghimbirul, safranul, untul sau smen ; se pun aprox 2 l de apa peste acestea si se lasa sa fiarba aprox.35 min.
Faina se amesteca cu putina apa ; se face precum un aluat de clatite . Se verifica daca nautul este fiert iar apoi se adauga pasta de rosii si amestecul cu faina. Se mai lasa sa dea in clocot inca 10 min.
Se adauga in supa taiteii si lasa sa fiarba 10 min. Se verifica daca mai trebuie sare, piper. Se serveste calda.
De asemenea in aceasta supa se poate pune si carne.
Se serveste alaturi de oua fierte, curmale si chebakia.
Pofta buna!
Reteta Supa Harira a fost propusa de menara pe forum culinar.ro
Alte retete gasiti aici:
Pui tunisian cu migdale si cuscus,
Supa cu cus cus
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii