Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa fierbinte sa fiarba impreuna c
Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa fierbinte sa fiarba impreuna cu un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt. Apoi se adauga pe rand dupa timpul cat la trebuie sa fiarba: o mana de fasole verde taiata in bucati de 2-3 cm, 2-3 cartofi curatati si taiati in bucati potrivite, un sfert de varza taiata, o conopida mica rupta in bucati, un dovlecel tanar curatat si taiat bucati, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii si la urma vreo 100 gr. de macaroane. In timp ce zarzavatul fierbe, se freaca deoparte 200 gr. de branza alba de Braila cu 2 linguri de ulei, pus cate putin odata, un catel sau doi de usturoi bine sfarmat si un carf de cutit de foi de magheran. Se amesteca totul bine pana se face o crema spumoasa. Se pune cate putina supa pana se subtiaza, apoi se toarna toata in oala de supa, se gusta de sare, si se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Supa trebuie sa fie groasa, dar cui ii place mai subtire sa mai adauge putina apa fierbinte la ultimele clocote.
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcAfla prin intermediul acestei retete ce bait trebuie sa pregatesti pentru fiecare tip de carne de vanat si cat trebuie sa...
Bait pentru carne de vanatReteta de cartofi la cuptor. Cartofi la cuptor cu ulei de masline, sare, piper, condimente si ierburi aromatice. Reteta...
Cartofi la cuptor
Comentarii