Supa minestrone

Supa minestrone este o ciorba delicioasa si consistenta cu legume si carne. Se curata legumele, inclusiv ciupercile, se spala si se taie, dupa preferinta, cuburi sau felii.

Complexitate
medie
Supa minestrone

Ingrediente

  • 150 g fasole uscata fiarta separat
  • 1 cartof potrivit ca marime
  • 2 cepe potrivite
  • 1 telina mica
  • 2 morcovi
  • 300 ml pulpa de rosie ( conserva)
  • 1 dovlecel
  • 2-3 ciuperci
  • 50 g fidea sau taitei
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g costita ( optional)
  • 1 l supa de carne
  • 2-3 frunze de busuioc verde
  • 2 tije de telina
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • 50g branza sau parmenzan
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Supa minestrone este o ciorba delicioasa si consistenta cu legume si carne.

* Se curata legumele, inclusiv ciupercile, se spala si se taie, dupa preferinta, cuburi sau felii, apoi se calesc in ulei bine incins, la foc mic si sub capac, amestecand din cand in cand , pana sunt bine patrunse.
*Se adauga boabele de fasole fierte, costita rumenita separat( optional), tijele de telina, pulpa de rosii, usturoiul pisat, patrunjel si busuioc verde tocate marunt.Se toarna peste toate supa de carene, se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper si se lasa sa fiarba 15-20 de minute.Se pune fideaua ( sau taiteii) si se mia lasa 10 minute.
*Daca supa a iesit prea deasa, se poate suplimenta cu supa de carene sau zeama in care a fiert fasolea.Daca se prefra gustul acrisor, se poate adauga zeama de lamaie.


Supa minestrone se serveste fierbinte, decorata cu frunze proaspete de leustean si cu parmenzan ras sau taiat felii subtiri cu un cutit bine ascutit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide