Supa minestrone este o ciorba delicioasa si consistenta cu legume si carne. Se curata legumele, inclusiv ciupercile, se spala si se taie, dupa preferinta, cuburi sau felii.
Supa minestrone este o ciorba delicioasa si consistenta cu legume si carne.
* Se curata legumele, inclusiv ciupercile, se spala si se taie, dupa preferinta, cuburi sau felii, apoi se calesc in ulei bine incins, la foc mic si sub capac, amestecand din cand in cand , pana sunt bine patrunse.
*Se adauga boabele de fasole fierte, costita rumenita separat( optional), tijele de telina, pulpa de rosii, usturoiul pisat, patrunjel si busuioc verde tocate marunt.Se toarna peste toate supa de carene, se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper si se lasa sa fiarba 15-20 de minute.Se pune fideaua ( sau taiteii) si se mia lasa 10 minute.
*Daca supa a iesit prea deasa, se poate suplimenta cu supa de carene sau zeama in care a fiert fasolea.Daca se prefra gustul acrisor, se poate adauga zeama de lamaie.
Supa minestrone se serveste fierbinte, decorata cu frunze proaspete de leustean si cu parmenzan ras sau taiat felii subtiri cu un cutit bine ascutit.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii