Supa pasata de morcovi

Se curata morcovii, se taie marunt, se pun in cratita impreuna cu patrunjel taiat si se inabusa cu 1 lingura de unt. Cind morcovii s-au inmuiat, se st

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. morcovi
  • o legatura patrunjel
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 2 pahare lapte
  • 3 l apa

Mod de preparare

Se curata morcovii, se taie marunt, se pun in cratita impreuna cu patrunjel taiat si se inabusa cu 1 lingura de unt. Cind morcovii s-au inmuiat, se sting cu apa, se sareaza si se pun la foc mic pentru 15-20 minute. Apoi zeama se strecoara iar morcovii se strivesc cu o lingura de lemn sau se trec prin sita. Se prajeste faina cu 2 linguri de unt, se subtiaza cu lapte fierbinte, se toarna in piureul de morcovi, se adauga zeama de la zarzavat si se lasa sa fiarba. Se presara patrunjel verde taiat marunt. Supa se drege cu 1 lingurita de zahar.
Se serveste cu bucatele de piine prajita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci