Supa chinezeasca iute acrisoara

Supa chinezeasca iute acrisoara este o reteta de supa cu piept de pui absolut delicioasa. O supa usoara cu ciuperci perfecta pentru o seara de toamna.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Supa chinezeasca iute acrisoara

Ingrediente

  • 8 ciuperci negre
  • 300 gr carne de porc sau de pui (am folosit piept de pui)
  • 600 ml supa de pui
  • 200 g branza de soia (tou fu)
  • 1 bucata de ghimbir
  • 100 g muguri bambus
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita piper alb
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite amidon
  • 4 lingurite sos de soia light
  • 2 lingurite sos de soia dark
  • 4 lingurite otet de vin
  • 2 lingurite vin de orez
  • 2 lingurite ulei de susan

Mod de preparare

Inainte de toate ciupercile la hidratat in apa calduta. Le lasam 30 minute sa se hidrateze, dupa care taiem piciorusul ciupercilor pentru ca este lemnos si necomestibil. Ciupercile le vom taia feliute.
Pieptul de pui il curatam si il taiem fasai dupa care il punem la fiert in oala cu supa si cu apa in care am hidratat ciupercile. Dupa ce carnea este fiarta o scoatem cu paleta intr-un castron si o dam deoparte.
Zeama ramasa de la carne am strecurat-o, am spalat oala si am pus-o din nou la fiert impreuna cu bucata de ghimbir. Lasam sa fiarba cat sa se aromatizeze supa de la ghimbir dupa care il scoatem si il aruncam. Vom adauga pe rand in supica branza toufu taiata cubulete, mugurii de bambus fideluta, carnea de pui fiarta si ciupercile feliate.
Lasam sa fiarba cat sa se imbine gusturile, dupa care adaugam sosurile de soia, vinul de orez, otetul de vin, uleiul de susan, zaharul si piperul alb. Vom adauga sare dupa gust.
Separat dizolvam amidonul si il adaugam la supa lasand sa fiarba cateva secunde cat sa se ingroase. Inainte de a inchide focul adaugam oul batut in fir subtire amestecand energic. Si astfel supica noastra chinezeasca este gata.


Vom servi supa chinezeasca iute acrisoara in boluri individuale garnisite cu ceapa verde taiata oblic. Are pur si simplu un gust sublim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap