Supa de carne cu stafide

Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga zarzavatul curatat si se

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol de vaca sau o pasare intreaga
  • 200 g stafide
  • zarzavat de supa
  • 1/2 lamaie
  • 1 ou
  • 1 pahar de smantana
  • sare

Mod de preparare

Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga zarzavatul curatat si se lasa sa mai fiarba un sfert de ora. Zarzavatul se lasa in supa sau se scoate cand a fiert bine. Stafidele se pun in supa la un sfert de ora dupa zarzavat, curatate de codite si spalate in mai multe ape. Se mai fierbe supa un sfert de ora, se sareaza dupa gust, apoi se ia oala de pe foc. Supa trebuie sa fie limpede. Se serveste calda, dreasa cu smantana si ou si acrita cu zeama de la o jumatate de lamaie.

Rasolul se scoate din supa cand a fiert bine, se curata carnea de pe os si se serveste impreuna cu supa.

Daca supa se face din carne de pasare, aceasta se bate cu un batator de lemn pana cand se sfarama bine oasele, apoi se pune la fiert cu multa apa. Supa de carne se spumuieste des si se strecoara cand se scoate carnea, pentru a ramane limpede.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de spanac

Supa de pui cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci