Supa de carne cu stafide

Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga zarzavatul curatat si se

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol de vaca sau o pasare intreaga
  • 200 g stafide
  • zarzavat de supa
  • 1/2 lamaie
  • 1 ou
  • 1 pahar de smantana
  • sare

Mod de preparare

Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga zarzavatul curatat si se lasa sa mai fiarba un sfert de ora. Zarzavatul se lasa in supa sau se scoate cand a fiert bine. Stafidele se pun in supa la un sfert de ora dupa zarzavat, curatate de codite si spalate in mai multe ape. Se mai fierbe supa un sfert de ora, se sareaza dupa gust, apoi se ia oala de pe foc. Supa trebuie sa fie limpede. Se serveste calda, dreasa cu smantana si ou si acrita cu zeama de la o jumatate de lamaie.

Rasolul se scoate din supa cand a fiert bine, se curata carnea de pe os si se serveste impreuna cu supa.

Daca supa se face din carne de pasare, aceasta se bate cu un batator de lemn pana cand se sfarama bine oasele, apoi se pune la fiert cu multa apa. Supa de carne se spumuieste des si se strecoara cand se scoate carnea, pentru a ramane limpede.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de spanac

Supa de pui cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide