Supa de fasole uscata cu smantana

Lasam peste noapte fasolea la umflat in apa. Punem a doua zi la fiert ciolanul cu zarzavaturile taiate in patru in atata apa cat sa le acopere. Cand

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g fasole pestrita
  • 1 ciolan afumat
  • 1 morcov – 1 patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ceapa taiata marunt
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper boabe
  • 100 ml smantana
  • otet
  • aluat de taitei razuit pe razatoarea cu gauri mari

Mod de preparare

Lasam peste noapte fasolea la umflat in apa.

Punem a doua zi la fiert ciolanul cu zarzavaturile taiate in patru in atata apa cat sa le acopere. Cand carnea se desprinde de pe os, se scoate ciolanul, se dezoseaza si se taie bucati mici. Din faina, grasime si ceapa se prepara un rantas, se presara boia, se stinge cu putina apa rece si se toarna in supa. Se adauga bucatelele de carne afumata si se lasa sa mai dea un clocot. Daca sarea din ciolan nu este suficienta, se mai adauga dupa gust.

Se incheie potrivind gustul cu otet si adaugand smantana ( inainte de a o drege cu smantana, cine doreste poate sa puna la fiert un pumn de frecatei).
Alte retete

Supa de pui

Supa crema de sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc