Supa de perisoare cu tarhon

Carnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca cu orezul curatat, spalat si cu patr

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 80 gr. carne de vaca
  • 1/2 felie franzela
  • 1/2 lingurita orez
  • 1/2 lingurita patrunjel verde
  • tarhon
  • 1/2 galbenus
  • o lingurita zeama de lamiie
  • sare
  • 1/2 buc. morcov
  • 1 buc. cartof

Mod de preparare

Carnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca cu orezul curatat, spalat si cu patrunjelul verde tocat. Din acesta compozitie se formeaza perisoare mici, care se fierb in apa clocotita, pina se inmoaie bine carnea: zarzavatul se curata, se da pe razatoare si se pune la fiert. In timpul fierberii se adauga si cartoful curatat si taiat cuburi. Se fierb impreuna, apoi se strecoara si, in zeama obtinuta, se pun perisoarele, impreuna cu tarhonul verde tocat. Se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia de pe foc si se drege cu galbenusul frecat cu putina sare si amestecat cu zeama de lamiie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc