Supa de perisoare cu tarhon

Carnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca cu orezul curatat, spalat si cu patr

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 80 gr. carne de vaca
  • 1/2 felie franzela
  • 1/2 lingurita orez
  • 1/2 lingurita patrunjel verde
  • tarhon
  • 1/2 galbenus
  • o lingurita zeama de lamiie
  • sare
  • 1/2 buc. morcov
  • 1 buc. cartof

Mod de preparare

Carnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca cu orezul curatat, spalat si cu patrunjelul verde tocat. Din acesta compozitie se formeaza perisoare mici, care se fierb in apa clocotita, pina se inmoaie bine carnea: zarzavatul se curata, se da pe razatoare si se pune la fiert. In timpul fierberii se adauga si cartoful curatat si taiat cuburi. Se fierb impreuna, apoi se strecoara si, in zeama obtinuta, se pun perisoarele, impreuna cu tarhonul verde tocat. Se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia de pe foc si se drege cu galbenusul frecat cu putina sare si amestecat cu zeama de lamiie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci