Supa de porumbei

O delicatesa hranitoare si sanatoasa

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Supa de porumbei

Ingrediente

  • un porumbel tanar de 250-300 g +maruntaie (eu am avut maruntaie de la 3 porumbei)
  • 2 cuiburi de taitei
  • 1 morcov,
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 5-6 boabe de piper negru
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Porumbelul curatat si spalat bine, se taie in 2 jumatati, apoi impreuna cu maruntaiele, cu un praf de sare, boabele de piper negru, se pun la fiert cu cca. 2 l de apa, spumand de cate ori este nevoie de la primul clocot. Se lasa sa fiarba cca. 30-45 de minute, pana se inmoaie carnea un pic, apoi se adauga legumele curate si spalate. Ceapa se cresteaza in 4, morcovul si radacina de patrunjel se taie rondele subtiri, ardeiul se feliaza subtire, cateii de usturoi se feliaza si ei, cartofii se taie cubulete si verdeata se taie marunt. Dupa ce carnea s-a inmuiat, se adauga in supa ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, ardeiul si usturoiul feliat. Se lasa sa fiarba cca. 25 de minute, la foc potrivit, apoi se adauga si cartofii, se mai lasa 15 minute, dupa care se adauga 2 cuiburi de taitei si se mai lasa 5 minute. Se opreste focul, se scoate ceapa si se presara verdeata deasupra. Se serveste fierbinte cu multa verdeata presarata deasupra. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci