Supa din oase de vitel este delicioasa. Oasele rumenite inainte la cuptor dau o aroma si o savoare deosebita acestei retete de supa.
Se incalzeste cuptorul, se spala si sterg bine de umezeala bucatile de oase de vitel. Se aseaza intr-o tava si se asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se dau la cuptor . Zece minute la foc mare, apoi se reduce focul la jumatate (nu ma intrebati de grade, va rog) si se lasa inca aproape 40-50 de minute.
Porniti fierberea supei la circa 20 de minute dupa ce ati introdus oasele in cuptor, astfel incat leguma sa fiarba doar circa 30 de minute.
La reteta aceasta prefer sa nu calesc zarzavatul deoarece, singura grasime prezenta in supa va fi cea care se scurge din maduva si cartilagiile oaselor, care va da gustul savuros si caracteristic. Legumele, spalate, curatate si taiate bucati ca pentru o supa de gaina, se pun la fiert in circa 3-4 litri de apa, impreuna cu bouquet garni (legat cu ata - Nu albastra Miss Bridgett Jones ).
In ardeiul lasat intreg tai cu cutitul patru gauri rotunde cu diamtrul de circa 5 mm. Una la varf si trei spre codita, astfel incat sa poata iesi aerul si sa se scufunde in supa.
Boabele de enibahar se sparg grosier intr-un servet de bucatarie sau in mojar si se pun la prajit impreuna cu semintele de chimen, intr-o tigaie uscata, fara ulei, apoi se macina in mojarul de granit si se pun in supa impreuna cu o priza din piperul preferat , proaspat macinat. Dupa ce legumele au fiert, se scot cu spumiera si se pastreaza la cald intr-un castron acoperit.
Bucatile de oase cu maduva, rumenite, se introduc in supa, se sareaza, eventual se colecteaza spuma. La mine nu a fost cazul. Tava se pune se pune pe aragaz deasupra flacarii si se deglaseaza caramelul din tava cu vinul rosu, se desprinde si se omogenizeaza cu o spatula de lemn, se lasa sa se evapore alcoolul si se introduce sosul rezultat in supa. Se lasa oasele la fiert circa 40 de minute. Mentionez ca am obtinut pentru prima data acea mult-dorita culoare maronie, vazut doar in pozele profesionistilor. Ea va putea ramane asa, daca acriti cu alt agent decat sucul de rosii (otet, suc de lamaie, etc.) Cand se toarna sucul de rosii se reintroduc si legumele si se mai lasa sa dea cateva clocote. Cinci minute sa zicem. Nu mai mult.
Supa se poate servi cu crutoane, paste scurte fierte separat sau chiar cu galusti.
Inainte de servirea supei, se toasteaza feliile de paine neagra, se intinde maduva fierbinte pe ea, se presara cu un praf de sare si piper alb.
Supa din oase de vitel a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.
Supa din oase de vitel se manca fiebinte lingand degetele. Langa supa sade bine un ardei iute murat. Rosu pentru omogenitatea cromaticii. Si un paharel de prashtina e la locul lui, daca nu urmeaza sa va urcati la volan.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii