Aluat de tarte

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt sau 250 g margarina
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • un
  • praf sare
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si,

la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine

amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1 -2 ore la rece, sau mai

mult, pina a doua zi, cind se va intinde o foaie si se vor forma tartele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci