Aluat pentru placinta

Pentru aluat pentru placinta faina se cerne. Lamaia se spala, se extrage sucul si se amesteca cu apa si sare. Untul se incorporeaza in faina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt/margarina - 250 g
  • faina - 350 g
  • sare - 10 g
  • apa - 70 ml
  • zeama de lamaie - 1 bucati

Mod de preparare

Pentru aluat pentru placinta faina se cerne. Lamaia se spala, se extrage sucul si se amesteca cu apa si sare. Untul se incorporeaza in faina, se adauga amestecul obtinut din apa, zeama de lamaie, sare si se intinde foaie subtire. Prima foaie se coace pe trei sferturi la foc iute, se adauga umplutura (branza, dovleac, mere, cirese, etc.) si se acopera cu a doua foaie. Se introduce din nou in cuptor la foc iute, la inceput pana prinde o crusta rumenie, dupa care se regleaza temperatura la moderat.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci