Casuta din turta dulce

Casuta din turta dulce este visul oricarui copil, si nu numai! Daca suntem creativi putem construi un cadou perfect pentru cineva special.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Casuta din turta dulce

Ingrediente

  • 220 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 250 g miere
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita cuisoare
  • 840 g faina
  • Lipiciul
  • 2 albusuri
  • 500 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Casuta din turta dulce este visul oricarui copil, si nu numai! Daca suntem creativi putem construi un cadou perfect pentru cineva special.

Se bate untul cu zaharul brun, pana se face spuma. Se adauga in ordine: miere, oul, sare, condimentele si la sfarsit faina in reprize. Pentru usurarea muncii, este recomandata folosirea unui mixer ceva mai puternic (spre sfarsit, aluatul va fi tare). Se imparte aluatul in 2 bile, se inveleste in folie de plastic, si se da la frigider minim 2 ore. Intre timp, se pregatesc sabloanele: 2 dreptunghiuri, unul cu latura de 16,5 / 9 (laterala casutei) si 18 / 14 (acoperisul). Fatada casutei 16 / 9 pana la acoperis, iar linia pe care se sprijina acoperisul, 11 cm.
Se intind foile de aproximativ 0,5 cm grosime intre 2 folii de plastic si se desupeaza cate 2 din fiecare tipar. Se da la copt pentru aprox. 15 min. Pentru a fi mai aratoasa decat a mea, puteti sa o scoateti din cuptor la jumatatea procesului de copt, sa aplicati tiparul peste prajitura, si sa taiati surplusul si sa decupati usa si geamurile. Eu am preferat sa decupez totul de la inceput, din lipsa de timp. Dupa ce s-au copt, se pun pe un prosop la racit. ATENTIE!! suprafata de racire sa fie plana.
Cand s-au racit peretii, se poate incepe asamblarea si ornarea casutei.

LIPICI: intr-un castron, se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, punandu-se cate o lingura de zahar pudra, aprox. 10 min.

Este de preferat ca aluatul sa fie facut azi, maine copt si poimaine sa fie asamblat.


Casuta din turta dulce se serveste dupa cateva zile, cand s-a intarit perfect lipiciul si biscuitele este moale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci