Casuta din turta dulce este visul oricarui copil, si nu numai! Daca suntem creativi putem construi un cadou perfect pentru cineva special.
Casuta din turta dulce este visul oricarui copil, si nu numai! Daca suntem creativi putem construi un cadou perfect pentru cineva special.
Se bate untul cu zaharul brun, pana se face spuma. Se adauga in ordine: miere, oul, sare, condimentele si la sfarsit faina in reprize. Pentru usurarea muncii, este recomandata folosirea unui mixer ceva mai puternic (spre sfarsit, aluatul va fi tare). Se imparte aluatul in 2 bile, se inveleste in folie de plastic, si se da la frigider minim 2 ore. Intre timp, se pregatesc sabloanele: 2 dreptunghiuri, unul cu latura de 16,5 / 9 (laterala casutei) si 18 / 14 (acoperisul). Fatada casutei 16 / 9 pana la acoperis, iar linia pe care se sprijina acoperisul, 11 cm.
Se intind foile de aproximativ 0,5 cm grosime intre 2 folii de plastic si se desupeaza cate 2 din fiecare tipar. Se da la copt pentru aprox. 15 min. Pentru a fi mai aratoasa decat a mea, puteti sa o scoateti din cuptor la jumatatea procesului de copt, sa aplicati tiparul peste prajitura, si sa taiati surplusul si sa decupati usa si geamurile. Eu am preferat sa decupez totul de la inceput, din lipsa de timp. Dupa ce s-au copt, se pun pe un prosop la racit. ATENTIE!! suprafata de racire sa fie plana.
Cand s-au racit peretii, se poate incepe asamblarea si ornarea casutei.
LIPICI: intr-un castron, se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, punandu-se cate o lingura de zahar pudra, aprox. 10 min.
Este de preferat ca aluatul sa fie facut azi, maine copt si poimaine sa fie asamblat.
Casuta din turta dulce se serveste dupa cateva zile, cand s-a intarit perfect lipiciul si biscuitele este moale.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii