Cornuri cu gem de portocale

Se framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza lor, se pune gem de portoca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • lamaie
  • 100 ml apa
  • sare
  • 1 galbenus
  • gem de portocale

Mod de preparare

Se framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza lor, se pune gem de portocale. Se ruleaza triunghiurile, incepand cu partea pe care s-a pus gemul, dandu-le forma de cornuri. Se ung cu ou si se coc, la foc mare, timp de 35 de minute.
Se servesc calde, pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Aluat frantuzesc

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci