Pentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie. Se pun, fie cu cornetul, fie cu lingurita, turtite foarte mici, cat un ban, pe tava neunsa.
Pentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie.
Se pun, fie cu cornetul, fie cu lingurita, turtite foarte mici, cat un ban, pe tava neunsa. Se coc la foc iute. Se lasa sa se raceasca. Se asaza cu lingura pe o farfurie rotunda frisca batuta cu putin zahar. Peste frisca se asaza gogoselele, unele langa altele, iar deasupra se toarna cu lingura glazura de ciocolata. Nu trebuie sa fie acoperite complet. Gogosile se pot pastra intr-o cutie de tabla si se pot aseza cu frisca atunci cand trebuie servite. De asemenea, in loc de a fi asezate toate pe o farfurie mare, se pot pregati portii mici, dupa numarul persoanelor.
Glazura: intr-o cratita mica, pe marginea masinii, se pun 150 g ciocolata taiata marunt cu trei linguri de apa calda. Se amesteca fara sa fiarba, pana se face ca o crema. Separat se pun la fiert 150 g zahar cu 1 dl apa si jumatate lingurita de glucoza. Se fierbe si cand siropul este potrivit de gros, se toarna peste ciocolata, cate putin, amestecand ca la maioneza. Glazura se poate face si cu cacao in loc de ciocolata, amestecand 50 g cacao cu putina apa pana se moaie bine si se face ca o crema. Se amesteca apoi cu siropul facut din 200 g zahar si 1 dl apa si putina glucoza. Se lasa sa se racoreasca si se toarna peste gogosele.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii