Aluaturi

Reteta Paine in straturi, Pan de Hojaldre

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.
2. Framantam aluatul din ingredientele

ingrediente

Maia:
   50 g faina 00
   30 g apa
   2 g drojdie de bere
   250 g faina
   125 g apa
   10 g drojdie de bere
   Â½ lg ulei
   5 g sare=1 lgt. rasa
   30 g ulei pentru uns

mod de preparare

1. Amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.


2. Framantam aluatul din ingredientele date si maia. Am lasat robotul sa framante pana s-a desprins de pe pereti.


3. Fiind un aluat foarte bun, asta s-a intamplat foarte repede. (faina de aici fiind mai umeda, poate va mai fi nevoie de ceva lichid in plus, sa iasa un aluat moale si pufos la atingere, nelipicios)


Lasam 15-20 minute, acoperit, sa se odihneasca.


4. Dupa 20 minute:


5. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire, cu sucitorul (~20x50 cm), ungem cu jumatate din cantitatea de ulei, fara sa atingem marginile.


6. Pliem, aducand marginile catre centru


7. si apoi pliem din nou la jumatate( avem 4 straturi).


8. Presam bine marginile, presaram din nou faina pe masa de lucru si pe aluat


9. si intindem din nou, cu ajutorul sucitorului in foaie subtire, de ~60x40 cm. Va iesi putin ulei...Ungem cu restul de ulei, fara a atinge marginile


10. Rulam lejer, nu strans (sa se observe straturile dupa ce creste)


11. asezam in tava, cu marginea cu care am incheiat ruloul dedesubt.


Cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire si ascutit taiem in profunzime, de-a lungul ruloului, lasandu-l pe mijloc nedespicat (3 cm). Lasam liber si 2-3 cm pana la margine, nu taiem s-o despicam.


12. Ungem cu putin ulei


13. si lasam sa-ti dubleze volumul(~45-50 min.).


14. Lasam la cuptor 30-35 minute, la 200 grade C.


15. Eu as face 2 rulouri mai micute, ar fi mai elegante, sau unul singur mai lung, macar de 30 cm. Parca s-a latit prea tare...


Este foarte pufoasa, cu coaja usor crocanta.
Pofta buna!








Reteta propusa de PaulaM
Incearca si Melci
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in straturi, Pan de Hojaldre" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.