Aluaturi

Reteta Placinte Poale in brau

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
lumeabucatelor.ro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinte cu branza in tigaie (reteta video)"
 
Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie sa nu te mai opresti din mancat.

ingrediente

Pentru 16 portii:
   Pentru aluat
aveti nevoie de:
   500 g faina
   2 oua
   200 ml zer (lapte)
   50 g drojdie
   2 linguri de ulei
   1 lingura de zahar
   1 zahar vanilat
   1 praf de sare
   Pentru umplutura
aveti nevoie de:
   250 g branza de vaci
   2 oua
   4 linguri de zahar
   50 g stafide
   1 lingura de gris
   1 lingura de esenta de rom
   coaja de la o lamaie
   1 zahar vanilat
   Pentru uns placintele
aveti nevoie de:
   1 ou
   1 lingura de zahar

mod de preparare

Aluatul:
Faina se cerne si se pune intr-un lighean mai mare. Intr-un castronel se freaca drojdia impreuna cu 2 linguri de zahar pana cand se lichefiaza. Se face o gaura in mijlocul fainii si se toarna drojdia lichefiata, peste care adaugam 100 ml zer sau lapte caldut. Se amesteca cu o lingura si se inglobeaza treptat faina pana cand are consistenta unei smantani. Se lasa la crescut 15 minute la loc caldut.
Cele doua oua se bat cu o jumatate de lingurita de sare si se adauga in lighean. Punem restul de zer caldut si un plic de zahar vanilat. Se framanta bine iar cand aluatul este aproape gata, se adauga si uleiul. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam la dospit la loc caldut aproximativ o ora.
Umplutura:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu 4 linguri de zahar.
Branza de vaci se freaca cu furculita, apoi se adauga stafidele, galbenusurile, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, o lingura de gris si se amesteca pana la omogenizare. La final, adaugam albusurile, avand grija sa omogenizam incet pentru a nu pierde aerul din albusurile batute spuma.
Aluatul crescut se imparte in doua. Fiecare jumatate se imparte la randul ei in opt parti egale. Cu ajutorul unui sucitor, intindem bucatile de aluat, avand grija ca la mijloc sa ramana putin mai gros. In mijloc se pune cate o lingura de umplutura si se unesc marginile opuse doua cate doua, pana cand se acopera toate umplutura.
Se pun intr-o tava unsa cu unt si se lasa la crescut inca 30 de minute la loc cald.
Se ung cu ou batut cu zahar si se dau la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute. Primele 10 minute dam cuptorul la o temperatura mai mare (200 grade C).
Se scot de la cuptor, se ung cu apa cu zahar si se acopera cu un prosop gros. Se lasa aproximativ 15 minute dupa care se pudreaza cu zahar si se servesc calde.




Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Placintele Poale-n brau se servesc calde pudrate cu zahar.

Incearca si Aluat fraged de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte Poale in brau" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.