Bomboane, figurine

Reteta Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
gatire reteta 10m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 03-01-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Bomboane brigadeiro (reteta video)"
 
Imi place tare mult sa pregatesc bomboane in casa pentru ca pot experimenta diverse arome si pot controla mai bine cantitatea de zahar. Pentru Revelion, am pregatit cateva bomboane cu ciocolata neagra, unele cu crema de unt si gust intens de cacao, altele cu crema de unt, cafea si migdale.

ingrediente

15 portii

pentru 15 bomboane:
   aprox 50 g ciocolata neagra
   aprox 50 g ciocolata cu lapte
   lapte
   50 si 50 g unt 82% grasime
   esenta de migdale
   cacao neagra dupa gust
   un varf lingurita cafea macinata
   zahar vanilat Bourbon

mod de preparare

In functie de cate bomboane doriti sa pregatiti, folositi cantitatile dorite de ciocolata. Eu am facut doar cateva bomboane, asa ca am folosit cantitati mai mici de ciocolata si de crema.
Pentru crema: eu am pregatit in doua cani crema pentru bomboane. Intr-o cana, am amestecat putin unt (cam 50 g) cu o lingurita de cacao neagra si una de zahar vanilat Bourbon, insa adaugati mai mult sau mai putin, dupa cat doriti de dulce crema. Gustati si testati.
Pentru cealalta crema, am adaugat in alta cana aprox. 50 g unt peste zaharul stropit inainte cu esenta de migdale. Folositi doar cateva picaturi, pentru ca gustul ei este destul de intens. Am adaugat si un varf de cutit de cacao si un varf de lingurita de cafea si am amestecat bine.
 Se incalzeste putin lapte (cam o lingurita de lapte la 50 g ciocolata) in vasul de chocolate fondue (sau intr-un ibric, dar aveti grija sa nu fiarba), se adauga ciocolata rupta in bucati cat mai mici. Folositi ce ciocolata neagra doriti. Eu am deja preferata mea, pe care o folosesc de mult timp, ciocolata de cofetarie Les Pâtissiers Dessert 52% Cacao, se gaseste sub forma de tableta de 200 g din care folosesc la torturi si glazuri, dar o puteti consuma si ca atare intrucat e foarte gustoasa si intensa.
Se procedeaza la fel si cu ciocolata cu lapte.
 Se amesteca bine ciocolata, pana se topeste, se toarna in forma pentru bomboane un strat subtire de ciocolata. Se intinde cu grija si pe peretii formei fiecarei bomboane. Se da la frigider cam un sfert de ora.
Dupa aceea, se umple cu crema, se da din nou la frigider pentru 15 minute, apoi se acopera cu al doilea strat de ciocolata (care va constitui baza bomboanei). Se da si se pastreaza la frigider.
 Pofta Buna!
 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/bomboane-cu-crema-de-cacao-si-crema-de.html
 
 
Incearca si Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Bomboane, figurine

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.