Bomboane, figurine

Reteta Caramele cu rom si ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ushordegatit postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Caramele cu rom si ciocolata este o reteta de dulciuri delicioasa. Ingredientele pentru reteta sunt: unt, ciocolata, stafide.

ingrediente

   100 g unt
   100 g ciocolata menaj
   300 ml lapte
   350 g zahar tos
   50 g stafide
   1/2 sticluta de esenta de rom
   50 ml sirop cirese

mod de preparare

Caramelele cu rom si ciocolata se prepara astfel: luam un castron si punem stafidele, esenta de rom si lasam deoparte timp de o ora. Intr-o cratita punem laptele si zaharul la topit, adaugm siropul de cirese, jumatate din unt si lasam sa clocoteasca; trebuie lasat pe foc pana se ingroasa si capata o culoare maronie. Cand crezi ca e gata pune un strop din caramel pe o farfurie si vezi daca se intareste. Ca sa impiedici zaharisirea sterge periodic pereretii cratitei cu o carpa inmuiata in apa. Scurge stafidele de rom iar cratita pune-o intr-un alt vas umplutr cu apa rece. Adauga stafidele, untul ramas si ciocolata topita. Bate compozitia cu un tel pana devine cremoasa. Punem compozitia de caramel intr-o tava si las-o apoi la rece.


Alte retete cu caramel recomandate:

Incearca si Desert din martipan cu miere
Daca ti-a placut reteta noastra "Caramele cu rom si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Bomboane, figurine

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.