Caramele cu rom si ciocolata este o reteta de dulciuri delicioasa. Ingredientele pentru reteta sunt: unt, ciocolata, stafide.
Caramelele cu rom si ciocolata se prepara astfel: luam un castron si punem stafidele, esenta de rom si lasam deoparte timp de o ora. Intr-o cratita punem laptele si zaharul la topit, adaugm siropul de cirese, jumatate din unt si lasam sa clocoteasca; trebuie lasat pe foc pana se ingroasa si capata o culoare maronie. Cand crezi ca e gata pune un strop din caramel pe o farfurie si vezi daca se intareste. Ca sa impiedici zaharisirea sterge periodic pereretii cratitei cu o carpa inmuiata in apa. Scurge stafidele de rom iar cratita pune-o intr-un alt vas umplutr cu apa rece. Adauga stafidele, untul ramas si ciocolata topita. Bate compozitia cu un tel pana devine cremoasa. Punem compozitia de caramel intr-o tava si las-o apoi la rece.
Alte retete cu caramel recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcPrima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...
Sarmale in dovleacIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii