Se pune laptele la fiert si cind da in clocot se toarna grisul, in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cind este gata, se ia vasul de pe foc
Se pune laptele la fiert si cind da in clocot se toarna grisul, in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cind este gata, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin dupa care se incorporeaza galbenusurile unul cite unul. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma. Se imparte compozitia in 3 parti egale: o parte se coloreaza cu siropul de dulceata de trandafiri (visine sau zmeura) si se pune intr-o cratita unsa bine cu unt, deasupra se pune a doua pasta necolorata, iar deasupra ultima treime colorata cu cacao sau sos caramel (preparat din doua linguri zahar ars stins cu putina apa). Se da la cuptor pentru cca 20-25 minute, apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa.
Se serveste cu sos caramel sau sos de ciocolata

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii