Se pune laptele la fiert si cind da in clocot se toarna grisul, in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cind este gata, se ia vasul de pe foc
Se pune laptele la fiert si cind da in clocot se toarna grisul, in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cind este gata, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin dupa care se incorporeaza galbenusurile unul cite unul. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma. Se imparte compozitia in 3 parti egale: o parte se coloreaza cu siropul de dulceata de trandafiri (visine sau zmeura) si se pune intr-o cratita unsa bine cu unt, deasupra se pune a doua pasta necolorata, iar deasupra ultima treime colorata cu cacao sau sos caramel (preparat din doua linguri zahar ars stins cu putina apa). Se da la cuptor pentru cca 20-25 minute, apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa.
Se serveste cu sos caramel sau sos de ciocolata
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii