Budinca de ciocolata cu sos de vanilie

Se inmoaie in lapte miezul de paine alba si se stoarce usor. Se freaca untul cu zaharul si se adauga galbenusurile. Se freaca pentru cateva minute du

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 100 gr cacao
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 400 gr miez de paine alba rece
  • 2-3 linguri faina
  • 150 gr unt
  • rom sau coniac dupa gust
  • pesmet pentru tava

Mod de preparare

Se inmoaie in lapte miezul de paine alba si se stoarce usor. Se freaca untul cu zaharul si se adauga galbenusurile. Se freaca pentru cateva minute dupa care se adauga miezul de paine, faina si cacaua cernuta, rom sau coniac. La urma se incorporeaza albusurile batute spuma. Se amesteca compozitia usor si se toarna apoi intr-o forma tapetata cu unt si pesmet. Se introduce in cuptorul fierbinte si se lasa la copt aproximativ 30 de minute.


Se serveste cu sos de vanilie.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare Prajitura televizor Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc