Budinci

Reteta Budinca de macaroane

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
reli49 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Budinca de dovlecei (reteta video)"
 
>
Se pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun macaroanele intregi, sau rupte in bucati si se lasa sa fiarb

ingrediente

   250 g macaroane
   2 l apa
   250 g branza de vaci
   100g smantana
   50 g unt
   3 oua
   1 cana de lapte
   1 lingura faina
   zahar- 5 linguri
   zahar vanilinat-1

mod de preparare

Se pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun macaroanele intregi, sau rupte in bucati si se lasa sa fiarba 10 minute. Se scurg de apa, punandu-se intr-o strecuratoare si se limpezesc cu apa rece. Se unge cu unt un vas termorezistent, se pune un strat de macaroane, se adauga branza amestecata cu 2 oua, cu zaharul si cu zaharul vanilinat, si apoi un ultim strat de macaroane. Se amesteca faina cu un galbenus de ou, cu lapele si cu smantana si se toarna peste macaroane. Se baga vasul la cuptor unde se lasa la foc potrivit, pana se rumeneste.
Se serveste calda.

Alte retete recomandate:
Incearca si Budinca de cozonac
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de macaroane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.