Briosele cu dovleac a la Jamie Oliver, sunt incredibil de pufoase si aromate. Reteta se prepara foarte usor si au ingrediente de toamna, cu siguranta vor fi pe placul celor mici.
1. Se preancalzeste cuptorul la 180 GC. In robot se pune dovleacul pentru a-l marunti(eu l-am ras). 2. Se adauga zaharul si ouale, un praf sare, faina, praful copt,nucile, scortisoara si uleiul si se mixeaza pana se combina totul. 3. Umplem cosuletele de hartie cu amestecul si se lasa 20-25 de min la cuptor(se verifica cu scobitoarea). Cand sunt gata se scot si se lasa pe un gratar la racorit. 4. Pentru glazura se amesteca toate (se mai pastreaza un pic de coaja de clementina pentru decorat ulterior) si se echilibreaza gustul adaugand zahar sau zeama de lamaie iar apoi se pune in frigider pana cand decoram briosele reci. Eu nu am pus decat 230g de zahar alb la inceput si era ok, dar dup ace am pus uleiul(de care uitasem ), din cauza gustului pregnant de masline am mai adaugat niste zahar. Eu am turnat tot in tava si am facut-o prajitura. Am copt-o cam 50 de min si a iesit DELICIOASA!!!
Pofta buna! Reteta Briose cu dovleac si varf nins a fost propusa de mella pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii